Hier geven wij hopelijk antwoord op uw vragen omtrent de terugroepactie.

Update 16-07-2021. 
We zijn blij dat we u kunnen melden dat we nieuws hebben.
In deze brief hebben we het laatste advies uitgewerkt. Deze brief wordt maandag 19 juli, per post verstuurd aan onze cliënten. Vandaag wordt de brief per e-mail verstuurd.


Op 18 juni hebben we u meer informatie gegeven over de vervolgstappen na de veiligheidsmelding van Philips voor bepaalde slaapapneu- en beademingsapparaten. Wij geven u graag een update. 

Philips kan nog steeds niet aangeven wanneer de benodigde apparaten en onderdelen in voldoende aantallen beschikbaar zijn om het actieplan daadwerkelijk uit te voeren. Zij hebben ons gevraagd alle betrokken apparaten bij hen aan te melden. Daar zijn wij intussen mee gestart. Philips heeft aangegeven daarna verder met ons te overleggen over het actieplan.

Zodra het actieplan klaar is, informeren wij u over de praktische uitvoering en de planning.
Reparatie en vervanging vindt in nauwe samenwerking plaats met behandelend artsen. We zorgen ervoor dat gebruikers met een mogelijk verhoogd gezondheidsrisico als eerste geholpen worden. Wij benadrukken dat wij zodra dat kan, meteen starten met het uitvoeren van het actieplan. Het zal wel even duren voordat we klaar zijn. We verwachten een langere doorlooptijd. Dat heeft te maken met het grote aantal betrokken apparaten.

In de tussentijd blijft het advies van 18 juni gelden.
In ons vorige nieuwsbericht deelden wij het advies van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose en de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland met u:

“Wij achten het niet gewenst om op dit moment in algemene zin patiënten te adviseren te stoppen met het gebruik van de genoemde apparaten tot er meer informatie is.”

Lees hier het volledige advies. We zien ondertussen in andere landen dat artsen en ziekenhuizen eenzelfde insteek kiezen.

Als u stopt met uw behandeling, kunt u meer last krijgen van de klachten die door slaapapneu worden veroorzaakt. Ook kunnen er gezondheidsrisico’s ontstaan als de slaapapneu niet behandeld wordt. Dat geldt zeker voor mensen met zeer ernstig slaapapneu, of bijkomende ziekten. Voor het advies van uw arts kunt u de website van uw ziekenhuis/behandelcentrum bekijken.

Wij houden u op de hoogte. 
Het spijt ons dat wij u nog niet meer kunnen vertellen dan dat we in dit bericht doen. Wij blijven ons inzetten om deze situatie op de kortst mogelijke termijn veranderd te krijgen.

16-07-2021 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Hoe zet u uw masker goed op?

Hoe zet u uw masker op? Veel mensen maken hiervoor gebruik van de klittenbanden, maar deze zijn bedoeld om uw masker goed af te stellen. Niet te los, omdat het...

Lees verder

Datalek bij Philips

Graag informeren wij u over het datalek dat Philips afgelopen december heeft gehad. Naar aanleiding van dit datalek hebben wij in samenwerking met Philips een brief voor u opgesteld. Op...

Lees verder