Telemonitoring, hoe werkt dat?

Uw PAP-apparaat is voorzien van een systeem voor telemonitoring. Dat betekent dat wij het apparaat op afstand kunnen uitlezen en kijken of de behandeling goed verloopt. De gegevens komen één keer per dag automatisch bij ons binnen via een veilig, geautomatiseerd systeem. In de toestemmingsverklaring (informed consent) leest u hoe het precies werkt.

Het voordeel van telemonitoring

Bij telemonitoring is geen bericht goed bericht. Verloopt de therapie goed, dan geeft het systeem ons geen signalen door. Maar heeft zich tijdens de nacht wel een probleem voor gedaan, dan nemen onze medewerkers contact met u op. Samen proberen we het probleem op te lossen. Lukt dat niet telefonisch, dan volgt er binnen 24 uur een huisbezoek.

Deelname

In de toestemmingsverklaring vragen wij uw goedkeuring voor het verzamelen van de relevante gegevens. Zonder uw schriftelijke akkoord verzamelen wij deze gegevens absoluut niet. Daar mag u op vertrouwen.

U kunt zelf beslissen of u deze service wenst te ontvangen. Als u besluit dat u dat niet wilt, dan heeft deze beslissing geen nadelige gevolgen voor de medische zorg die u ontvangt. Dit is ook van toepassing wanneer u nu besluit dat u de service wenst te ontvangen, maar op een later moment van gedachten verandert. U heeft het recht om op ieder gewenst moment uw deelname aan deze service in te trekken, zonder opgaaf van reden.

Komen er vragen bij u naar boven, waarop u het antwoord niet vindt, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.