Voor iedereen een gezonde levensstijl

Wist u dat 70% van de mensen met slaapapneu last heeft van overgewicht? Ongeacht welke slaapapneu behandeling u ook ondergaat, een gezonde(re) levensstijl blijft van essentieel belang. Denk hierbij aan gezond en gevarieerd eten, minimaal 30 minuten per dag bewegen, beperken van alcohol- en cafeïnegebruik, niet roken en voldoende ontspanning gedurende de dag te hebben.

Begin met kleine aanpassingen

Grote veranderingen zijn moeilijker vol te houden. Start daarom met kleine aanpassingen in uw huidige levensstijl. Dit is gemakkelijker vol te houden en kunnen al een groot effect hebben op uw gezondheid. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, ga wandelen in uw lunchpauze, drink water of (groene) thee in plaats van koffie, parkeer uw auto verder weg, houd zo veel mogelijk vaste slaaptijden aan en zorg voor een goed geventileerde slaapkamer voor een goede nachtrust.

Wij snappen dat verandering, hoe klein ook, moeilijk kan zijn. Willen de veranderingen niet direct lukken? Weet dat u niet de enige bent. Het aanleren van nieuwe gewoontes kan 2 maanden duren. Begin daarom met 1 of 2 kleine aanpassingen. Wanneer deze aanpassingen routine zijn geworden, dan kunt u weer 2 nieuwe aanpassingen kiezen, om zo stap voor stap een gezondere levensstijl te ontwikkelen.

Heeft u ondersteuning nodig bij het aanpassen van uw levensstijl? Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar of medisch verpleegkundig specialist.