Met ingang van 1 januari 2022 hebben wij een nieuw product aan ons assortiment toegevoegd voor de behandeling van slaapapneu: de Philips NightBalance. Een slaappositietrainer die speciaal ontwikkeld is voor patiënten met Positieafhankelijk Obstructief Slaapapneu (POSA).

Philips NightBalance
Een goede nachtrust is essentieel om uitgerust aan de dag te beginnen. De Philips NightBalance draagt daar aan bij. De NightBalance is een compacte, gebruiksvriendelijke maskerloze behandeling.

Zachte trillingen
Bij POSA treden onderbrekingen van de ademhaling meestal op als de cliënt op zijn of haar rug slaapt. Het wijzigen van de slaappositie kan bijdragen aan een goede nachtrust. De NightBalance geeft zachte trillingen die ervoor zorgen dat de cliënt zich op de zij draait.

Het voordeel van de Philips NightBalance
Het apparaat heeft het formaat van een handpalm en went gemakkelijk. Hoe het werkt:

  • De gebruiker draagt het kleine apparaatje comfortabel op de borst in een zachte, verstelbare borstband.
  • Door zachte trillingen geeft de NightBalance het signaal aan de gebruiker om op de zij te gaan liggen, zonder dat de slaap wordt verstoord.
  • Het apparaat past gedurende de eerste 9 dagen automatisch de intensiteit van de trillingen aan, zodat een cliënt daarna precies de behandeling krijgt die hij of zij nodig heeft.

Volg de voortgang op de voet
Via de mobiele app kunnen de cliënt en de arts eenvoudig de voortgang van de behandeling volgen. Ook wij monitoren en analyseren de resultaten. Aan de hand daarvan kunnen we zien welk effect de behandeling heeft. Valt ons iets op of doet zich op enig moment een probleem voor? Dan nemen onze medewerkers direct contact op met de cliënt. Samen proberen ze het probleem op te lossen. Lukt dat niet telefonisch, dan volgt er binnen 24 uur een huisbezoek.

Persoonlijke instructie
Een goede instructie is de basis voor een goede behandeling. Daarom leveren wij de Philips NightBalance bij de cliënt thuis. Geven een instructie en gaan pas weg als alle vragen zijn beantwoord. Zijn er nadien vragen? Onze customerservice beantwoordt ze allemaal!

Vergoed door alle zorgverzekeraars
De Philips NightBalance is alleen geschikt voor cliënten met Positieafhankelijk Obstructief Slaapapneu en moet worden aangevraagd door een arts. Ook voor deze therapie hebben we contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Meer weten?
Bent u patiënt of zorgverlener en wilt u meer weten over dit nieuwe product? Neem contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen! 

27-01-2022 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Hoe zet u uw masker goed op?

Hoe zet u uw masker op? Veel mensen maken hiervoor gebruik van de klittenbanden, maar deze zijn bedoeld om uw masker goed af te stellen. Niet te los, omdat het...

Lees verder

Datalek bij Philips

Graag informeren wij u over het datalek dat Philips afgelopen december heeft gehad. Naar aanleiding van dit datalek hebben wij in samenwerking met Philips een brief voor u opgesteld. Op...

Lees verder