Speciaal voor uw patiënten met Positieafhankelijk Obstructief Slaapapneu (POSA), bieden wij een slaappositietrainer (SPT) aan. Namelijk de Philips NightBalance. De NightBalance is een compacte, gebruiksvriendelijke en maskervrije behandeling. 

Hoe werkt het?

Bij POSA treden onderbrekingen van de ademhaling meestal op als de patiënt op zijn rug slaapt. Het wijzigen van de slaappositie kan bijdragen aan een betere nachtrust. De NightBalance geeft zachte trillingen die ervoor zorgen dat de patiënt zich op zijn zij draait. De eerste 9 dagen van de slaaptherapie past het apparaat automatisch de intensiteit van de trillingen aan, zodat uw patiënt daarna precies de behandeling krijgt die hij nodig heeft. 

Telemonitoring  

Via de NightBalance mobiele app kunnen u en uw patiënt eenvoudig de voortgang van de behandeling volgen. Ook wij monitoren en analyseren de resultaten. Aan de hand daarvan kunnen we zien welk effect de behandeling heeft. Valt ons iets op? Dan nemen we direct contact op met uw patiënt. Samen proberen we het probleem op te lossen. Lukt dat niet telefonisch, dan volgt er binnen 24 uur een huisbezoek.

Persoonlijke instructie

Een goede instructie is de basis voor een goede behandeling. Daarom leveren wij de Philips NightBalance bij uw patiënt thuis, geven een uitgebreide instructie en gaan pas weg als alle vragen zijn beantwoord.

Onze service is flexibel. Indien gewenst is het zeker ook mogelijk om een consignatie voorraad aan te leggen in uw kliniek.

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Net als voor CPAP therapie, hebben wij ook voor positietherapie contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland.