Nieuw bij Westfalen Medical: slaappositietherapie

Met ingang van 1 januari 2022 hebben wij een nieuw product aan ons assortiment toegevoegd voor de behandeling van slaapapneu: de Philips NightBalance. Een slaappositietrainer die speciaal ontwikkeld is voor patiënten met Positieafhankelijk Obstructief Slaapapneu (POSA).

Philips NightBalance

Een goede nachtrust is essentieel om uitgerust aan de dag te beginnen. De Philips NightBalance draagt daar aan bij. De NightBalance is een compacte, gebruiksvriendelijke maskerloze behandeling. 

Zachte trillingen

Bij POSA treden onderbrekingen van de ademhaling meestal op als de patiënt op zijn rug slaapt. Het wijzigen van de slaappositie kan bijdragen aan een goede nachtrust. De NightBalance geeft zachte trillingen die ervoor zorgen dat de patiënt zich op de zij draait.

Het voordeel van de Philips NightBalance

Het apparaat heeft het formaat van een handpalm en went gemakkelijk. Hoe het werkt:

  • De gebruiker draagt het kleine apparaatje comfortabel op de borst in een zachte, verstelbare borstband.
  • Door zachte trillingen geeft de NightBalance het signaal aan de gebruiker om op de zij te gaan liggen, zonder dat de slaap wordt verstoord.
  • Het apparaat past gedurende de eerste 9 dagen automatisch de intensiteit van de trillingen aan, zodat een patiënt daarna precies de behandeling krijgt die hij nodig heeft.

Volg de voortgang op de voet

Via de NightBalance mobiele app kunnen u en uw patiënt eenvoudig de voortgang van de behandeling volgen. Ook wij monitoren en analyseren de resultaten. Aan de hand daarvan kunnen we zien welk effect de behandeling heeft. Valt ons iets op? Dan nemen we direct contact op met de cliënt. Samen proberen ze het probleem op te lossen. Lukt dat niet telefonisch, dan volgt er binnen 24 uur een huisbezoek.

Persoonlijke instructie

Een goede instructie is de basis voor een goede behandeling. Daarom leveren wij de Philips NightBalance bij uw patiënt thuis, geven een uitgebreide instructie en gaan pas weg als alle vragen zijn beantwoord. Zijn er nadien vragen? Onze customerservice beantwoordt ze allemaal.

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Net als voor PAP-therapie, hebben wij ook voor deze therapie contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Meer weten?

Heeft u vragen over de NightBalance of over onze dienstverlening? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Onze collega's staan voor u klaar. Neemt u gerust contact met hen op.