Philips publiceerde 28 juni jl. de resultaten van een uitgebreid onderzoek waarin werd aangetoond dat de gezondheidsrisico van Philips slaapapneu apparaten voor patiënten heel klein zijn.

'Wij hebben in Europa 1.360 Dreamstation 1 slaapapneu-apparaten geïnspecteerd, waarvan enkele tientallen uit Nederland. In geen van deze apparaten was aantasting van het geluiddempende schuim in de apparaten te zien.' Dit is een citaat uit de verklaring van Jan Kampen. Medisch directeur bij Philips. 

Om alle mogelijke risico's uit te sluiten zal Philips de komende tijd nog meer apparaten in Europa testen. Ondertussen zal Philips doorgaan met het vervangen en repareren van apparaten.

De volledige verklaring van Philips leest u hier. De resultaten van het uitgebreide onderzoek kunt u hier lezen. 

29-06-2022 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Aangepaste richtlijnen slaapapneu-maskers van ResMed

ResMed heeft op 20 november jl. een bericht uitgestuurd met daarin aangepaste richtlijnen voor het veilig gebruik van ResMed slaapapneu-maskers met een magneetaansluiting.  Meer informatie hierover is te lezen op...

Lees verder

Patiënten nieuwsbrief Philips

Naar aanleiding van de veiligheidsmelding in juni 2021 heeft Philips op 16 mei jl. een update gegeven over het uitgebreide test- en onderzoeksprogramma. Deze update volgt op de update van...

Lees verder