Philips publiceerde 28 juni jl. de resultaten van een uitgebreid onderzoek waarin werd aangetoond dat de gezondheidsrisico van Philips slaapapneu apparaten voor patiënten heel klein zijn.

'Wij hebben in Europa 1.360 Dreamstation 1 slaapapneu-apparaten geïnspecteerd, waarvan enkele tientallen uit Nederland. In geen van deze apparaten was aantasting van het geluiddempende schuim in de apparaten te zien.' Dit is een citaat uit de verklaring van Jan Kampen. Medisch directeur bij Philips. 

Om alle mogelijke risico's uit te sluiten zal Philips de komende tijd nog meer apparaten in Europa testen. Ondertussen zal Philips doorgaan met het vervangen en repareren van apparaten.

De volledige verklaring van Philips leest u hier. De resultaten van het uitgebreide onderzoek kunt u hier lezen. 

29-06-2022 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Patiëntenbrief Philips

Wij informeerden u onlangs over het uitgebreide onderzoek van Philips. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft Philips een brief voor u opgesteld waarin nogmaals de uitkomsten van het onderzoek worden uitgelegd....

Lees verder

Update Philips

Philips publiceerde 28 juni jl. de resultaten van een uitgebreid onderzoek waarin werd aangetoond dat de gezondheidsrisico van Philips slaapapneu apparaten voor patiënten heel klein zijn. 'Wij hebben in Europa...

Lees verder