Philips publiceerde 28 juni jl. de resultaten van een uitgebreid onderzoek waarin werd aangetoond dat de gezondheidsrisico van Philips slaapapneu apparaten voor patiënten heel klein zijn.

'Wij hebben in Europa 1.360 Dreamstation 1 slaapapneu-apparaten geïnspecteerd, waarvan enkele tientallen uit Nederland. In geen van deze apparaten was aantasting van het geluiddempende schuim in de apparaten te zien.' Dit is een citaat uit de verklaring van Jan Kampen. Medisch directeur bij Philips. 

Om alle mogelijke risico's uit te sluiten zal Philips de komende tijd nog meer apparaten in Europa testen. Ondertussen zal Philips doorgaan met het vervangen en repareren van apparaten.

De volledige verklaring van Philips leest u hier. De resultaten van het uitgebreide onderzoek kunt u hier lezen. 

29-06-2022 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Nieuwe onderzoeksresultaten slaapapneu-apparatuur Philips bekend

Philips heeft woensdag 21 december 2022 nieuwe onderzoeksresultaten gedeeld met betrekking tot de slaapapneu-apparaten die binnen de veiligheidsmelding vallen.  Voor gebruikers van deze slaapapneu-apparaten is het risico op gezondheidsklachten zeer...

Lees verder

Philips past gebruiksinstructies bepaalde slaapapneu-maskers aan

Philips heeft op 6 september jl. een persbericht gepubliceerd met daarin aangepaste gebruiksinstructies voor bepaalde type maskers met een magneetsluiting.  Dit is géén terugroepactie om maskers met magneetaansluitingen te vervangen. Philips...

Lees verder