Hoe zet u uw masker op? Veel mensen maken hiervoor gebruik van de klittenbanden, maar deze zijn bedoeld om uw masker goed af te stellen. Niet te los, omdat het dan niet goed aansluit, maar ook niet te strak. Als u het masker te strak vastmaakt, kunnen er plooien in uw huid ontstaan, waardoor het masker niet goed aansluit en lekkage kan ontstaan.  
Het dagelijks losmaken van uw masker met de klittenbanden zorgt voor snellere slijtage en een slechtere ‘plakkracht’, waardoor het masker ’s nachts los kan schieten.  

Ieder masker is anders, maar de meeste maskers hebben magnetische clips om het op en afzetten zo gemakkelijk mogelijk te maken, zonder de pasvorm te beïnvloeden. 

  • Voor het op- en afzetten van het neusmasker en full face masker is het handig om één van de onderste aansluitingen van de hoofdbandage los te maken. Plaats het masker op uw gezicht en trek de bandages over uw hoofd heen tot deze op de juiste plek zit. Maak ten slotte de laatste bandage volledig vast aan het masker. 
  •   Bij de neusdoppen is het handig als u als eerst de bandage op uw achterhoofd zet en vervolgens de neusdoppen over uw hoofd heen naar voren haalt, waarna u ze onder uw neus plaatst.  
  •   Bij het mondmasker draait u eerst het mondstuk zo ver mogelijk los. Plaats vervolgens het binnenste gedeelte in uw mond en draai het mondstuk weer vast. 
  •   Voor het volgelaatsmasker maakt u eerst de bandages aan één kant van uw hoofd volledig los. Plaats daarna het masker op uw gezicht en maak de bandages weer vast. 

In onze instructievideo’s is ook terug te zien hoe je het masker het best kunt opzetten. Leest u het liever rustig door? Dat kan in de handleidingen van de leveranciers.  

Als u toch last heeft van lekkage, probeer dan eerst de klittenbanden opnieuw af te stellen. Sluit hij dan nog niet goed aan? Dan is de maat waarschijnlijk niet goed. Neem in dat geval contact met ons op. 23-02-2024 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Hoe zet u uw masker goed op?

Hoe zet u uw masker op? Veel mensen maken hiervoor gebruik van de klittenbanden, maar deze zijn bedoeld om uw masker goed af te stellen. Niet te los, omdat het...

Lees verder

Datalek bij Philips

Graag informeren wij u over het datalek dat Philips afgelopen december heeft gehad. Naar aanleiding van dit datalek hebben wij in samenwerking met Philips een brief voor u opgesteld. Op...

Lees verder